Εθελοντική δενδροφύτευση από τους ανθρώπους της ΜΕΒΓΑΛ

Τα δέντρα είναι η ανάσα της γης! Υποστηρίζοντας αυτή την παραδοχή, οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ συμμετείχαν σε μία ακόμη περιβαλλοντική δράση, με στόχο να αναβαθμίσουν περιβαλλοντικά και αισθητικά την περιοχή όπου εδρεύει η εταιρεία τους.

‘Ετσι, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 διοργανώθηκε εθελοντική δενδροφύτευση, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκηδόνας και τον Όμιλο Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, αφού πήραν μέρος περισσότεροι από 300 εθελοντές, εργαζόμενοι, κάτοικοι της περιοχής και μαθητές σχολείων.

Η δενδροφύτευση κάλυψε έκταση 15 στρεμμάτων στην είσοδο της περιοχής Χαλκηδόνας, με πλατάνια, κουτσουπιές και δαμασκηνιές, υπό την επιστημονική επίβλεψη του καθηγητή κ. Ζάγκα Θεοχάρη της Σχολής Δασοπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους μικρούς σε ηλικία συμμετέχοντες, καθώς ο Γεωπόνος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων, Νικόλαος Θυμάκης, ενημέρωσε τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο για τη σημασία της δενδροφύτευσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μάλιστα, τα παιδιά υιοθέτησαν συμβολικά τα δέντρα που φύτεψαν στολίζοντάς τα με λευκές κορδέλες που έγραφαν τα ονόματά τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος τόνισε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή της εταιρείας στη φύτευση 15 στρεμμάτων στο Δήμο Χαλκηδόνας. Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων μας που παρευρέθηκαν με τις οικογένειες τους δείχνει με έμπρακτο τρόπο την περιβαλλοντική τους ευαισθησία  και αντανακλά τις εταιρικές μας αξίες για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Ευχαριστούμε το Δήμο Χαλκηδόνας, τον όμιλο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης  και το Σωματείο των Εργαζόμενων μας «Αξιός» για την άρτια οργάνωση και συμμετοχή τους στην ενέργεια. Ευελπιστούμε και σε άλλες ανάλογες εκδηλώσεις σύντομα, συμπληρώνοντας διαρκώς την επιτυχή παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες εθελοντικές μας δράσεις για το περιβάλλον.»

Εθελοντική δενδροφύτευση

Share