Προς έναν κόσμο ίσων ευκαιριών για όλους

Οι αρχές της ενσωμάτωσης, της ισότητας και των ίσων ευκαιριών κυριαρχούν στη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας τη βιομηχανίας γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ και αυτό αποδεικνύεται από τη σύνθεση του προσωπικού της αλλά και από τη δομή της εταιρείας οργανογραμματικά. Πρόσφατα η ΜΕΒΓΑΛ υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, προχωρώντας ένα ακόμη βήμα τη δέσμευσή της να διατηρήσει ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον, που αντιμετωπίζει υπεύθυνα και με σεβασμό όλους τους ανθρώπους της, χωρίς διαχωρισμούς λόγω χρώματος, φύλου, εθνικότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων, αναπηρίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα όπου υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D & I.

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία της Προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ, κας Μαίρης Χατζάκου, του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου Χατζάκου, του προέδρου του ΚΕΑΝ, κ. Σταύρου Μηλιώνη και του κ. Χάρη Καχρίλα, Communication Coordinator Diversity Charter Greece.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, κ. Σταύρος Μηλιώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ΜΕΒΓΑΛ, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες παραγωγής φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στην καρδιά της Μακεδονίας δίνοντας ώθηση στην ελληνική κτηνοτροφία, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε σίγουροι ότι η προσθήκη τους στο μεγάλο δίκτυο των Μελών στη Χάρτα θα λειτουργήσει θετικά για την προώθηση των αρχών της διαφορετικότητας και ένταξης τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία. Τους καλωσορίζουμε».

Η κα Μαίρη Χατζάκου επεσήμανε: «Με την υπογραφή της Χάρτας η ΜΕΒΓΑΛ δίνει μία υπόσχεση, ότι σέβεται τη διαφορετικότητα και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε εργαζόμενου και δείχνει μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής διάκριση. Η αποδοχή της διαφορετικότητας λειτουργεί θετικά στο εργασιακό περιβάλλον, γιατί ενσωματώνει δημιουργικά διαφορετικές κουλτούρες και δεξιότητες προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους».

Προς έναν κόσμο ίσων ευκαιριών για όλους

Προς έναν κόσμο ίσων ευκαιριών για όλους

Share