«Γεύσεις μνήμης» με τη χορηγία της ΜΕΒΓΑΛ

Ως δημιούργημα προσφυγικής οικογένειας -με ιστορία στο γάλα- η ΜΕΒΓΑΛ συνδιαμόρφωσε με τα ξεχωριστά προϊόντα της τη γευστική παράδοση της Θεσσαλονίκης και φυσικά η εταιρεία είναι παρούσα με τη στήριξή της στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με επίκεντρο τις δράσεις που αφορούν διατροφικές παραδόσεις.

Η σημερινή γευστική μας κουλτούρα  οφείλει πολλά στην μικρασιατική κουζίνα, τη γεμάτη έντονα αρώματα, νοστιμιές και μοναδική ποικιλία και έτσι η εκδήλωση «Γεύσεις Μνήμης», που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουνίου, ήταν αφιερωμένη σε συνταγές από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Με την παρουσία 35 πολιτιστικών συλλόγων στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, μία σειρά από μουσικοχορευτικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις ταξίδεψαν τους επισκέπτες στο παρελθόν, αναβιώνοντας τον πλούτο και την πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Κορυφαίοι chef, (Αργυρώ Μπαρμπαρίγου,  Μαρία Εκμεκτσίογλου,  Ελένη Ψυχούλη και άλλοι επαγγελματίες) παρουσίασαν και σχολίασαν αυθεντικές μικρασιάτικες παραδοσιακές συνταγές, ανέδειξαν μοναδικά προϊόντα, όπως της ΜΕΒΓΑΛ, και έφεραν στο νου νόστιμες μνήμες μιας άλλης εποχής!

Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας διατέθηκαν για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία ελληνική οικογενειακή εταιρεία και στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ» επιλέγει να στηρίζει δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

 

Share
Meiosi_timwn