Τιμητική διάκριση από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”

Την ενεργή στήριξη της ΜΕΒΓΑΛ στις δράσεις «Ελλάδα 2021» τίμησε η Πρόεδρος της Επιτροπής, κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, κατά την τελετή αναγνώρισης των μελών του χορηγικού προγράμματος της Επιτροπής. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η κα Μαριάννα Παπαδοπούλου Χατζάκου, μέλος του Δ.Σ. της ΜΕΒΓΑΛ.

Η ΜΕΒΓΑΛ αναγνωρίζοντας τη σημασία της επετειακής χρονιάς και την αξία της για την προβολή της Ελλάδας και της ιστορίας της -εντός και εκτός συνόρων- υποστήριξε τη δράση «1821-2021: Η επανάσταση με τα μάτια των παιδιών», που διοργάνωσε και υλοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκηδόνας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία περιελάμβανε μία σειρά από ενέργειες, όπως η προσέγγιση της επανάστασης μέσα από την τεχνολογία, η δημιουργική συμμετοχή μαθητών όλων των σχολείων της περιοχής με ζωγραφικά και λογοτεχνικά έργα με θέμα την επέτειο και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό κτίριο του Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, όπου οι παριστάμενοι έζησαν μία συγκινητική βραδιά με μουσική και θεατρικό δρώμενο που αναπαριστούσε τη διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Η στήριξη της παραπάνω ενέργειας είναι απόλυτα εναρμονισμένη τόσο με το πρόγραμμα «Αγάπης Έργα για τον Πολιτισμό», που η ΜΕΒΓΑΛ υλοποιεί, όσο και με την 70χρονη ιστορία της που είναι συνυφασμένη με τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Share
Meiosi_timwn