Ποιότητα

Η ποιότητα είναι ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο κινήθηκε και αναπτύχθηκε η ΜΕΒΓΑΛ. Εφαρμόζει με συνέπεια ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας, που καλύπτει και εγγυάται όλα τα στάδια παραγωγής των προϊόντων της - από τη συλλογή της πρώτης ύλης και την επεξεργασία της μέχρι την τελική συσκευασία και διανομή των προϊόντων.

Πρώτη ύλη

Η εταιρεία παρέχει πλήρη τεχνική και επιστημονική υποστήριξη στους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται, με την επίβλεψη ειδικευμένων στελεχών, η οποία συνίσταται:

  • στην εξασφάλιση της σωστής διατροφής και υγείας του ζωικού κεφαλαίου τους.
  • στον κατάλληλο εξοπλισμό των κτηνοτροφικών μονάδων που εγγυάται την τήρηση των πλέον αυστηρών κανόνων καθαρισμού και απολύμανσης.
  • στην άρτια εκπαίδευση των παραγωγών, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή και υγιεινή διαχείριση του γάλακτος.


Το γάλα αμέσως μετά το άρμεγμα συλλέγεται σε ειδικές δεξαμενές ψύξης και μέσα σε λίγες ώρες μεταφέρεται στο εργοστάσιο, με ειδικά για μεταφορά γάλακτος ισόθερμα βυτία, ώστε η θερμοκρασία να μην υπερβεί τους 4 °C, διατηρώντας έτσι την ψυκτική αλυσίδα.

Μόλις φτάσει το γάλα υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και στη συνέχεια υποβάλλεται, με τη βοήθεια υψηλής τεχνολογίας, στην επεξεργασία της παστερίωσης και ομογενοποίησης,  που είναι απαραίτητες ώστε το γάλα που θα φτάσει στον τελικό καταναλωτή να είναι ασφαλές, θρεπτικό και υγιεινό, διατηρώντας αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά του που το καθιστούν πολύτιμο για τον οργανισμό μας.

Πιστοποίηση

Στη ΜΕΒΓΑΛ έχουμε επενδύσει στην ανάπτυξη μεθόδων που μας επιτρέπουν να διασφαλίσουμε την ποιότητα αυτή σε όλη τη διαδρομή των προϊόντων μας, μέχρι το ψυγείο των πελατών μας.

Στις εγκαταστάσεις μας εφαρμόζονται μέθοδοι υψηλής τεχνολογίας και αυστηρότατες προδιαγραφές στην παραγωγή, ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα, η θρεπτική αξία και η φρεσκάδα σε όλα τα προϊόντα μας. Εφαρμόζουμε σύστημα HACCP από το 1996 και αξίζει να σημειωθεί πως είμαστε η πρώτη ελληνική γαλακτοβιομηχανία που το 1999 πιστοποιήθηκε με ISO και για τις τρεις κατηγορίες γαλακτοκομικών προϊόντων (γάλα, τυρί, γιαούρτι).

Δεσμευόμαστε μέσω της πολιτικής ποιότητας και το αποδεικνύουμε με τα πιστοποιητικά συμμόρφωσης συστημάτων ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα:

-ISO 9001:2015

-ISO 22000:2018

-IFS version 6.1

-BRC Global Standard for Food Safety-Issue 8

-Πιστοποιητικό Non Gmo

-Πιστοποιητικό τυποποίησης βιολογικής φέτας (A-cert)

 

Ποιότητα για μας σημαίνει σεβασμός στους πελάτες – καταναλωτές μας, διασφάλιση της υγείας τους και ικανοποίηση των αναγκών τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

επιστροφή