Δράση για μια καλύτερη ζωή

Για το παιδί

Από το 1950 η ΜΕΒΓΑΛ προσφέρει με ιδιαίτερη φροντίδα στην ελληνική οικογένεια το γάλα, το απαραίτητο διατροφικό συστατικό για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, και παράλληλα δείχνει αγάπη και ευαισθησία για τα παιδιά που ξεπερνά τα όρια της σωστής διατροφής τους και εκτείνεται σε περισσότερα  πεδία. Στο πλαίσιο αυτό, έχει καθιερώσει σειρά ενεργειών που εντάσσονται στο ευρύ πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της και εστιάζουν σε παιδιά και εφήβους .

Αρχικά, στηρίζει σημαντικά τα παιδιά των δικών της ανθρώπων, των εργαζομένων της. Ενισχύει οικονομικά τις οικογένειες  που αποκτούν τρίτο παιδί και επιδοτεί με χρηματικό βραβείο όλα τα παιδιά των εργαζομένων της που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας. Μάλιστα για να τιμήσει τα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις η εταιρεία διοργανώνει ειδική εκδήλωση που μοιάζει με ζεστή οικογενειακή συγκέντρωση,  αφού συμμετέχουν όλοι οι επιτυχόντες με τους γονείς τους.

Για τις μικρότερες ηλικίες η εταιρεία διοργανώνει κάθε χρόνο παιδικές γιορτές αλλά και Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με δώρα για όλα τα παιδιά.

Όμως, το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της ΜΕΒΓΑΛ για τα παιδιά δεν μένει στα όρια της δικής της οικογένειας. Η εταιρεία έχει αγκαλιάσει και φροντίζει, χορηγώντας καθημερινά φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα, όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Χαμόγελο του Παιδιού Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία,  στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου, στο Ορφανοτροφείο Θηλέων ΜΕΛΙΣΣΑ, στον παιδικό σταθμό του σωματείου "Οι Φίλοι του Παιδιού". Επιπλέον βρίσκεται στο πλευρό άπορων οικογενειών στηρίζοντας Κοινωνικά Παντοπωλεία, Τράπεζα Τροφίμων, Κέντρα Υποδοχής Αστέγων και συσσίτια.

Άλλη μία σημαντική πρωτοβουλία της εταιρείας είναι το πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει αναπτύξει για μαθητές όλων των ηλικιακών ομάδων τους οποίους καθημερινά η ΜΕΒΓΑΛ υποδέχεται στις εγκαταστάσεις της στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. (Λεπτομέρειες εδώ).

Δράση για μια καλύτερη ζωή

Επιπλέον  κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων κάθε χρόνο η ΜΕΒΓΑΛ διοργανώνει το Πιάτο τον Γιορτών, σε συνεργασία με γνωστά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης για την οικονομική ενίσχυση ιδρυμάτων που φιλοξενούν ή φροντίζουν παιδιά  και επίσης έχει συμβάλλει στο έργο πλήθους φορέων, όπως του Συλλόγου Φλόγα, της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), χορηγώντας τις εκδόσεις των βιβλίων της που απευθύνονται σε παιδιά, των Γιατρών του Κόσμου με αγορά παιδικών εμβολίων, αλλά και ιδρυμάτων που βρίσκονται σε επαρχιακές πόλεις, όπως η Στέγη Φιλοξενίας Παιδιών του σωματείου «Πρωτοβουλία για το παιδί» στη Βέροια.
Κάθε παιδί αξίζει τη φροντίδα μας και η ΜΕΒΓΑΛ αυτό το σέβεται και το κάνει πράξη.

Επιστήμη

Επίσης, έχοντας ως αντικείμενο τα γαλακτοκομικά προϊόντα, απαραίτητα σε μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφής,  είναι βασικός χορηγός σε επιστημονικά συνέδρια και συνεργάζεται με αρκετούς φορείς που σχετίζονται με την υγεία (Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης).

Εργαζόμενοι

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενούς της, πέρα από τα προγράμματα στήριξης των οικογενειών τους,  η ΜΕΒΓΑΛ προωθεί τον εθελοντισμό,  μεριμνά για την ασφάλεια και την περίθαλψη των ανθρώπων της, καθώς και για την ανάπτυξη και εκπαίδευσή τους στηρίζοντας προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών, ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και μεταπτυχιακών σπουδών.
Η επιλογή της ΜΕΒΓΑΛ να στηρίζει με κάθε μέσο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους αποδεικνύει ότι θεωρεί πολύτιμο κεφάλαιο τους ανθρώπους της και ο χαρακτηρισμός οικογενειακή επιχείρηση περνάει από τη θεωρία στην πράξη.

Τοπική κοινωνία

Η ΜΕΒΓΑΛ συμβάλλει καθοριστικά στις τοπικές κοινωνίες όπου έχει δραστηριότητα και ενισχύει την τοπική ανάπτυξη. Η έδρα της εταιρείας (εργοστάσιο παραγωγής και διοικητικές υπήρεσίες) βρίσκεται σε μια επαρχιακή περιοχή της Μακεδονίας,  στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης με υποκαταστήματα τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες μικρότερες πόλεις (Ξάνθη, Μουδανιά, Κατερίνη, Χανιά, Ηράκλειο, Βόλος). Οι εργαζόμενοί μας είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών, αμείβονται και δαπανούν στον τόπο τους ενισχύοντας έτσι την οικονομική άνοδο των περιοχών. Παράλληλα, έχουν αναπτυχθεί σταθερές οικονομικές συνεργασίες με πλήθος τοπικών φορέων, αγροτών, και προμηθευτών. Η αγορά που δημιουργείται με τη διακίνηση αγαθών και εμπορευμάτων γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΜΕΒΓΑΛ είναι δυναμική και σημαντική.
Σε επίπεδο υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας η ΜΕΒΓΑΛ ενισχύει με χορηγίες  τους τοπικούς ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους διαφόρων αθλημάτων, στους οποίους γυμνάζονται οι μικροί αθλητές καθώς και πλήθος πολιτιστικών δρώμενων με χορηγίες σε συλλόγους και σχολεία.

Οι έννοιες κοινωνική ευθύνη και αειφόρος ανάπτυξη αποτυπώνονται πολύ χαρακτηριστικά στις αρχές, τη φιλοσοφία και τη δράση της ΜΕΒΓΑΛ, δεδομένου ότι η εταιρεία επιδιώκει να λειτουργεί όχι αποστασιοποιημένη από το κοινωνικό γίγνεσθαι αλλά σαν ένα ενεργό και αναπόσπαστο  κομμάτι αυτού.

   

 

επιστροφή