Αλμυρά Μάφινς με Σολομό και Άνηθο

Μερίδες

16

Χρόνος Εκτέλεσης

50’

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

  • 100 γρ. καπνιστός σολομός • ½ κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. baking powder
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 πρέζα θυμάρι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο και αλεύρι για τις φόρμες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά μαζί με το γάλα και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε τον άνηθο, την παρμεζάνα και το θυμάρι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες και, έπειτα, τις γεμίζουμε μέχρι τα 2/3. Έχοντας προθερμάνει τον φούρνο στους 180°C, ψήνουμε για 35’ περίπου (αναλόγως το μέγεθος του μάφιν) μέχρι να ροδίσουν.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...