Αλμυρό Κέικ με Ελαιόλαδο, Τυριά και Μυρωδικά

Μερίδες

8

Χρόνος Εκτέλεσης

75’

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

  • 200 γρ. Φέτα ΜΕΒΓΑΛ κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. Τριμμένο Κεφαλοτύρι ΜΕΒΓΑΛ
  • 200 γρ. Μανούρι ΜΕΒΓΑΛ σε κύβους
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • ½φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 1/3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. καρύδια σπασμένα (προαιρετικό)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα. Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και, στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε τη Φέτα ΜΕΒΓΑΛ, το Μανούρι ΜΕΒΓΑΛ, το Τριμμένο Κεφαλοτύρι ΜΕΒΓΑΛ, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα καρύδια και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με μία ξύλινη κουτάλα και το βάζουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά. Μπορούμε να σερβίρουμε είτε κρύο είτε ζεστό.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...