- Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύματα, Λαχανικά, Ορεκτικά, Σαλάτες, Φέτα
- Εύκολο
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας στο μίξερ. Ζεσταίνουμε ελαφρά το Κεφίρ ΜΕΒΓΑΛ και έπειτα το προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε επίσης το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το στερεό μείγμα στο μίξερ με τα αυγά και το Κεφίρ ΜΕΒΓΑΛ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε για πολλή ώρα, δεν μας πειράζει αν έχουν μείνει μερικοί σβώλοι στο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5-7 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Τοποθετούμε μία κ.σ. από το μείγμα στο τηγάνι, προσέχοντας να αφήνουμε κενό ανάμεσα στα pancakes. Κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλότερη κλίμακα και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, γυρίζουμε προσεκτικά και μαγειρεύουμε για μερικά ακόμη λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι όταν τα pancakes έχουν ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε ζεστά με τα υλικά της επιλογής μας.
2391 059 159