Ελληνική Γαριδομακαρονάδα με Kale και Φέτα

Μερίδες

4

Χρόνος Εκτέλεσης

80'

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

  • 800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονκασέ
  • ½ φλιτζάνι Φέτα ΜΕΒΓΑΛ σε τρίμματα
  • 250 γρ. μακαρόνια κοχύλια
  • 700 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1 μεγάλο ματσάκι σγουρό kale χωρίς τους βλαστούς, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τις ντομάτες και κρατάμε τον χυμό τους σε ένα μπολ. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί περίπου το μισό. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον χυμό που είχαμε κρατήσει από τις ντομάτες, τη ρίγανη, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και 1 ½κ.γ. αλάτι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα, μέχρι το μείγμα μας να βράσει και να γίνει ελαφρώς παχύρρευστο.

Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε μία άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, δηλαδή για 3 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατώντας ένα φλιτζάνι από το υγρό τους. Προσθέτουμε σταδιακά το kale στη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαραζώσει.

Μεταφέρουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι. Ανακατεύουμε συχνά και αν χρειαστεί προσθέτουμε το υγρό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια για να γίνει η σάλτσα μας πιο αραιή. Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου 3 λεπτά μέχρι οι γαρίδες να μαγειρευτούν καλά και όλα μας τα υλικά να καλυφθούν από σάλτσα. Μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και σερβίρουμε με τριμμένη Φέτα ΜΕΒΓΑΛ και λίγο ελαιόλαδο.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...