Γιαουρτοτυρόπιτα

Μερίδες

12

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 3 κεσεδάκια Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 500 γρ. Φέτα ΜΕΒΓΑΛ σε τρίμματα
  • 250 γρ. μαργαρίνη ή λιωμένο βούτυρο (κρύο)
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (ή λίγο ξερό)

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά με μίξερ ή σύρμα χειρός για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτουμε το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ, τη Φέτα ΜΕΒΓΑΛ, το πιπέρι, τον δυόσμο και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σταδιακά, προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί μεγέθους 30 ή 32 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 45’, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...