- Επιδόρπια, Λευκό Γιαούρτι, Σνάκ
- Εύκολο
8
15'
Μέτριο
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αλέθουμε. Τα μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα. Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος 20×20 εκ. (ψυγείου).
Σε ένα μπολ βάζουμε το Στραγγιστό, προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότου. Από πάνω πασπαλίζουμε το υπόλοιπο μείγμα μπισκότου, ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού, λειαίνοντας την επιφάνειά του.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε το μείγμα μαρμελάδας πάνω στο γλυκό. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Νόστιμα μυστικά: Μπορούμε να φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, για να είναι πιο σφιχτό και δροσιστικό!
2391 059 159