Γλυκό Ψυγείου με Ρυζόγαλο

Μερίδες

4

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 4-5 κουπάκια Πολίτικο Ρύζι και Γάλα ΜΕΒΓΑΛ
  • 500 γρ. φράουλες
  • 16 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φλιτζάνι γάλα με εσπρέσο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Λίγη κανέλα (προαιρετικά)
  • Σιρόπι φράουλα ή κεράσι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες, τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Έπειτα, βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά, ώστε να απορροφήσουν τη ζάχαρη. Παράλληλα κάνουμε έναν εσπρέσο και τον αναμειγνύουμε με ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα και ανακατεύουμε. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα μας και τα στρώνουμε σε μία βαθιά γυάλινη φόρμα μεγέθους 20 εκατοστών περίπου.

Από πάνω προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το Πολίτικο Ρύζι και Γάλα ΜΕΒΓΑΛ, τις περισσότερες φράουλες και, έπειτα, το υπόλοιπο Πολίτικο Ρύζι και Γάλα ΜΕΒΓΑΛ. Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για να κρυώσει. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με άχνη και κανέλα, προσθέτουμε λίγες φράουλες στην κορυφή και περιχύνουμε με κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...