- Cook’s tip Μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο πιπέρι καγιέν και να δώσουμε μια πικάντικη νότα.
- Doctor’s tipΗ στέβια έχει χαρακτηριστεί από τους αρμόδιους φορείς ως ασφαλής γλυκαντική ουσία. Η θερμιδική της αξία είναι πολύ χαμηλή. Υπάρχει σε διάφορες μορφές: υγρή ή κρυσταλλική. Στην περίπτωση της υγρής στέβιας συνήθως αναλογούν 5 σταγόνες σε 1 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη. Για την κρυσταλλική στέβια αναφέρεται συνήθως στη συσκευασία 1:1, 1:3 ή 1:5. Αυτό σημαίνει ότι 1 όγκος στέβιας αποδίδει την ίδια γλυκύτητα με 1 ή 3 ή 5 όγκους ζάχαρης αντίστοιχα
Η συνταγή δημιουργήθηκε με αγάπη από την ομάδα I cook to Heal που αποτελείται από τις bloggers Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου -ιατρό, παθολόγο- διαβητολόγο- και Εύη Γεωργακοπούλου -καθηγήτρια και επιχειρηματία στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης -.