Ζελέ Γιαούρτι με Φράουλες

Μερίδες

6

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

Για τη σως φράουλας:

  • 250 γρ. φράουλες (ώριμες, σφιχτές)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • ½ φλ. Βότκα
  • 12 ολόκληρες φράουλες (γαρνίρισμα)

Για το ζελέ:

  • 500 γρ. Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 10 γρ. φύλλα (2 x 5 γρ. ή 5 x 2 γρ.) ζελατίνη
  • 5 κ.σ. άχνη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 15’. Σχίζουμε κατά μήκος τη βανίλια και τη βάζουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος να αρωματιστεί, επίσης για 15’. Καθαρίζουμε τις φράουλες αφού τις πλύνουμε καλά. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα 250 γρ. φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βότκα, με το μίξερ πάντα σε λειτουργία.

Τοποθετούμε τις πολτοποιημένες φράουλες στο ψυγείο να παγώσουν. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό.

Ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθούν και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε το κλωνάρι βανίλιας και με τη λάμα του μαχαιριού βγάζουμε τα σποράκια, τα οποία ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος. Έπειτα τη χτυπάμε με μίξερ χειρός μαζί με την άχνη για λίγα λεπτά, μέχρι  να σχηματιστούν απαλές κορυφές και να έχει τη μορφή γιαουρτιού. Προσθέτουμε τη ζελατίνη, το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με σύρμα για να ομογενοποιηθεί.

Βρέχουμε με νερό μία φόρμα στρογγυλή.  Αδειάζουμε το ζελέ και το παγώνουμε για 4 ώρες (να σταθεροποιηθεί). Για να ξεφορμάρουμε, βουτάμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1’ και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Τοποθετούμε τις ολόκληρες φράουλες επάνω στο γλυκό και περιχύνουμε με τη σως.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...