Ζυμαρικά με Σκόρδο, Γιαούρτι και Κρουτόν

Μερίδες

4

Χρόνος Εκτέλεσης

30’

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. ψωμί του τοστ (χωρίς την κόρα) κομμένο σε κυβάκια
  • 300 γρ. γιαούρτι Παραδοσιακό Πρόβειο ΜΕΒΓΑΛ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη
  • Τριμμένο Κεφαλοτύρι ΜΕΒΓΑΛ για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα κυβάκια από ψωμί του τοστ και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και κρατάμε μια κούπα από το υγρό τους.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το λάδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε, επίσης, το Παραδοσιακό Πρόβειο ΜΕΒΓΑΛ και ανακατεύουμε. Αν τα ζυμαρικά μας είναι στεγνά, ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε, γαρνίροντας με κρουτόν, ρίγανη και Τριμμένο Κεφαλοτύρι ΜΕΒΓΑΛ. Εναλλακτικά, δεν ανακατεύουμε το Παραδοσιακό Πρόβειο ΜΕΒΓΑΛ με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με μία γεμάτη κουταλιά σε κάθε πιάτο

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...