Κέικ λεμονιού με γιαούρτι και ελαιόλαδο

Μερίδες

12

Χρόνος Εκτέλεσης

70'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη

4 αβγά μεγάλα

1 κ.γ. βανίλια

1 λεμόνι το ξύσμα και τον χυμό του

1 κεσεδάκι (200 γρ.) επιδόρπιο γιαουρτιού Harmony 1% με γεύση λεμονιού.

Για το γλάσο λεμονιού:

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. χυμός λεμόνι

1 κ.σ. γάλα LOVE MILK ελαφρύ ΜΕΒΓΑΛ

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 1//2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τα αβγά, τη βανίλια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ανακατευτούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα μας και ψήνουμε 55 – 60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι που θα τοποθετήσουμε στη μέση του κέικ. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φόρμα.

Για το γλάσο λεμονιού:

  • Για να ετοιμάσουμε το γλάσο, χτυπάμε το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα με το γάλα μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε ξανά. Αφού έχει κρυώσει το κέικ μπορούμε να ρίξουμε το γλάσο μας.

Η συνταγή δημιουργήθηκε με αγάπη από την ομάδα I cook to Heal που αποτελείται από τις bloggers Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου -ιατρό, παθολόγο- διαβητολόγο- και Εύη Γεωργακοπούλου -καθηγήτρια και επιχειρηματία στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης -.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...