12
75’
Μέτριο
Για το κέικ:
Για το γλάσο:
Για το κέικ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε, έτσι ώστε να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα. Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ ή το γιαούρτι Harmony ΜΕΒΓΑΛ, την κανέλα και, τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αφού το κέικ μας κρυώσει, γαρνίρουμε με γλάσο λεμόνι ή απλά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Για το γλάσο:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε ώστε απλά να ενωθούν. Ελέγχουμε την πυκνότητα του γλάσου προσθέτοντας ή αφαιρώντας ζάχαρη άχνη.
2391 059 159