Κέικ Μήλου με Γιαούρτι

Μερίδες

12

Χρόνος Εκτέλεσης

75’

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

Για το κέικ:

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ ή 2 κύπελα Harmony ΜΕΒΓΑΛ με γεύση μήλο, κανέλα και σταφίδες
  • 250 γρ. Βούτυρο
  • 1 ½φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι μήλα τριμμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικινπάουντερ
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • Επιπλέον βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Για το γλάσο:

  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για το κέικ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε, έτσι ώστε να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα. Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ ή το γιαούρτι Harmony ΜΕΒΓΑΛ, την κανέλα και, τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αφού το κέικ μας κρυώσει, γαρνίρουμε με γλάσο λεμόνι ή απλά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Για το γλάσο:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε ώστε απλά να ενωθούν. Ελέγχουμε την πυκνότητα του γλάσου προσθέτοντας ή αφαιρώντας ζάχαρη άχνη.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...