Κεφτεδάκια Τηγανιτά με Ντιπ Δυόσμου

Μερίδες

4

Χρόνος Εκτέλεσης

45’

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς κόρα) μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζ. Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. δυόσμο ξερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.σ. κοφτό πιπέρι
Για το ντιπ δυόσμου:

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα σερβίρουμε ζεστά με το ντιπ δυόσμου.

Για το ντιπ δυόσμου:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Έτοιμο!

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...