Κοτόπουλο με Μαρινάδα Λεμονιού και Φέτα

Μερίδες

2

Χρόνος Εκτέλεσης

25'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

Για τη μαρινάδα λεμονιού:

  • 600 γρ. λεμόνια σε φέτες
  • 300 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χοντρό αλάτι

Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 8 φέτες από τα λεμόνια της μαρινάδας
  • 100 γρ Φέτα ΜΕΒΓΑΛ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Νιφάδες chili (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα λεμονιού:

Τοποθετούμε τα λεμόνια σε ένα πλαστικό τάπερ και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Καλύπτουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες. Βράζουμε τα λεμόνια για 5 λεπτά και έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο. Καλύπτουμε τα λεμόνια με ελαιόλαδο και τα. αφήνουμε να μαριναριστούν για 3 εβδομάδες. Μπορούν να διατηρηθούν στην ψύξη μέχρι και 2 μήνες και αποτελούν ένα αρωματικό μείγμα, ιδανικό για συνταγές με κοτόπουλο ή ψάρι. Μπορούμε, επίσης, να κόψουμε τα λεμόνια σε κύβους και να τα χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες.

Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο:

Προσθέτουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αμέσως μετά τα λεμόνια και τη Φέτα ΜΕΒΓΑΛ, κομμένη σε μικρά κυβάκια. Αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες νιφάδες chili και σερβίρουμε.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...