- Επιδόρπια, Λευκό Γιαούρτι, Σνάκ
- Εύκολο
2
25'
Εύκολο
Για τη μαρινάδα λεμονιού:
Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο:
Για τη μαρινάδα λεμονιού:
Τοποθετούμε τα λεμόνια σε ένα πλαστικό τάπερ και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Καλύπτουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες. Βράζουμε τα λεμόνια για 5 λεπτά και έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο. Καλύπτουμε τα λεμόνια με ελαιόλαδο και τα. αφήνουμε να μαριναριστούν για 3 εβδομάδες. Μπορούν να διατηρηθούν στην ψύξη μέχρι και 2 μήνες και αποτελούν ένα αρωματικό μείγμα, ιδανικό για συνταγές με κοτόπουλο ή ψάρι. Μπορούμε, επίσης, να κόψουμε τα λεμόνια σε κύβους και να τα χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες.
Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο:
Προσθέτουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αμέσως μετά τα λεμόνια και τη Φέτα ΜΕΒΓΑΛ, κομμένη σε μικρά κυβάκια. Αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες νιφάδες chili και σερβίρουμε.
2391 059 159