Μπρουσκέτα με Κατσικίσιο Τυρί

Μερίδες

5

Χρόνος Εκτέλεσης

40’

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
  • 200 γρ. Κατσικίσιο τυρί ΜΕΒΓΑΛ
  • 1 μικρή μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 2 κόκκινες ντομάτες ή 15 ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μερικά φυλλαράκια βασιλικού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύδι βαλσάμικο (όσο θέλουμε για να πετύχουμε τη γεύση που μας αρέσει)

Εκτέλεση

Κόβουμε τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα pyrex με λίγο αλάτι και λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. Παράλληλα, κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες με το επιθυμητό πάχος και βάζουμε πάνω σε κάθε φέτα 1 κουταλιά Κατσικίσιο τυρί ΜΕΒΓΑΛ, θρυμματισμένο σε μικρά κομμάτια. Βγάζουμε τα λαχανικά μας από τον φούρνο και βάζουμε τις φέτες του ψωμιού για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και το βασιλικό και τα προσθέτουμε στα ψημένα λαχανικά αφού κρυώσουν λίγο. Βγάζουμε τις φέτες με το Κατσικίσιο τυρί ΜΕΒΓΑΛ από τον φούρνο, προσθέτουμε μια γενναιόδωρη κουταλιά από το μείγμα των λαχανικών και σερβίρουμε.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...