Σολομός με Σως Γιαουρτιού

Μερίδες

4

Χρόνος Εκτέλεσης

25’

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 4 φέτες σολομού
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • 2 κ.γ. άνηθο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σως:
  • 4 κ.σ Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • ½ λεμόνι (χυμός)
  • ½ κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τη σως: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να πάρουν κρεμώδη υφή. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Αλατοπιπερώνουμε το σολομό και τον πανάρουμε. Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το φιλέτο σολομού μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές (5-6’ από κάθε πλευρά). Σβήνουμε με χυμό από 1 λεμόνι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε με την δροσερή σως.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...