- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά ισομεγέθη κομμάτια.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό αρχίζουμε να βράζουμε τις πατάτες μαζί με το σκόρδο και 2 κ.γ. αλάτι.
- Όταν αρχίζει να βράζει το νερό, μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και βράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Στη συνέχεια αδειάζουμε προσεκτικά όλο το νερό.
- Ενώ οι πατάτες βράζουν, ζεσταίνουμε το βούτυρο, το γάλα και άλλα 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Αφού στραγγίσουμε το νερό από τις πατάτες, τοποθετούμε τις πατάτες στο μάτι και χαμηλώνουμε την ένταση μαγειρεύοντας με τον ατμό που έχει μείνει για 1 λεπτό περίπου ανακατεύοντας απαλά .
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την μεταφέρουμε στον πάγκο μας. Πολτοποιούμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μισό μείγμα του λιωμένου βουτύρου πάνω στις πατάτες και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας συνέχεια. (Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο ζεστό γάλα για να αποκτήσει την επιθυμητή υφή, εάν χρειάζεται).
- Δοκιμάζουμε τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Τον σερβίρουμε ζεστό, με ό,τι επιπλέον γαρνιτούρα μας αρέσει!
Η συνταγή δημιουργήθηκε με αγάπη από την ομάδα I cook to Heal που αποτελείται από τις bloggers Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου -ιατρό, παθολόγο- διαβητολόγο- και Εύη Γεωργακοπούλου -καθηγήτρια και επιχειρηματία στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης -.