Τζατζίκι

Μερίδες

5

Χρόνος Εκτέλεσης

10'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 2 κεσεδάκια Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ
  • 2-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1 κ.σ. άνηθο ή/και λίγο φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε το αγγούρι, το στεγνώνουμε και κόβουμε σε καρεδάκια. Τοποθετούμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε λίγο να μαραθεί και στύβουμε να φύγουν τα περιττά υγρά. Το βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε γιαούρτι, σκόρδο, ξύδι και ελαιόλαδο. Αναδεύουμε καλά.

Τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά, αναδεύουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Νόστιμα μυστικά
1. Για πιο ήπια γεύση σκόρδου χρησιμοποιούμε σκορδόλαδο! Πολτοποιούμε 4 σκελίδες με ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο στο μπλέντερ. Τοποθετούμε σε βάζο και όταν κατακαθίσει το σκόρδο χρησιμοποιούμε όσες κουταλιές αρωματισμένο λάδι λέει η κάθε συνταγή. Δίνει άλλη διάσταση στη γεύση!
2. Μεταμορφώνουμε το τζατζίκι! Προσθέτουμε διαφορετικά λαχανικά για μια διαφορετική πρόταση ή αλλάζουμε γεύση και χρώμα χρησιμοποιώντας παντζάρι
3. Για να κρατήσει την πυκνή του υφή, το γιαούρτι πρέπει να είναι στραγγιστό. Το αγγούρι να είναι λεπτό και σφιχτό, χωρίς σπόρους και πολύ καλά στραγγισμένο πριν μπει στο μείγμα!

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...