Τρουφάκια με Αριάνι

Μερίδες

20

Χρόνος Εκτέλεσης

140'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 1/4 φλιτζανιού αριάνι ΜΕΒΓΑΛ
  • 1/3 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη (κουβερτούρα 65%)
  • 1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και λίγα επιπλέον για την επικάλυψη
  • 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου ή βούτυρο από φιστίκια Αιγίνης ανάλατο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο χωρίς ζάχαρη και λίγο επιπλέον για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί. Όταν λιώσει τελείως αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κεφίρ, τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι και τη σκόνη κακάο. Ανακατεύουμε καλά και μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε και πάλι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο, το σκεπάζουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες να σφίξει.
  • Αφού κρυώσει το μείγμα το αποσύρουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε στον πάγκο εργασίας. Χωρίζουμε τα πρόσθετα υλικά δηλαδή το κακάο και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης σε δύο ρηχά μπολ.
  • Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαιρούμε 1 με  1/2 κουτάλι του γλυκού από το μείγμα και το τοποθετούμε στα χέρια μας. Πλάθουμε μια μικρή μπαλίτσα σε μέγεθος μπουκιάς. Τυλίγουμε σε σκόνη κακάο ή στο τριμμένο φιστίκι ή και τα δύο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Μέχρι να τα καταναλώσουμε μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο

Η συνταγή δημιουργήθηκε με αγάπη από την ομάδα  I cook to Heal που αποτελείται από τις  bloggers Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου  -ιατρό, παθολόγο- διαβητολόγο- και Εύη Γεωργακοπούλου -καθηγήτρια και επιχειρηματία στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης -.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...