Φακοσαλάτα με Κουσκούς με Φέτα

Μερίδες

4

Χρόνος Εκτέλεσης

30’

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 2 φλιτζάνια φακές ψιλές βρασμένες
  • 1 ½ φλιτζάνι κους κους (αυθεντικό, όχι ζυμαρικό)
  • 150 γρ. Φέτα ΜΕΒΓΑΛ κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορος
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε καρέ
  • δυόσμος και μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών

Για το dressing:

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • ελάχιστη μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα:

Προετοιμάζουμε τις φακές για την σαλάτα, τις ξεπλένουμε, τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις βράζουμε σε νερό για 2-3 λεπτά. Στραγγίζουμε τις φακές και πετάμε το νερό από την κατσαρόλα. Βάζουμε φρέσκο νερό και ξαναβράζουμε τις φακές. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και βράζουμε τις φακές μέχρι να γίνουν αλντέντε για περίπου 20’. Προσέχουμε να μην παραβράσουν και λιώσουν, θέλουμε οι φακές μας να είναι σπυρωτές για την σαλάτα. Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ, και το καλύπτουμε με ζεστό νερό ίσα που να το σκεπάζει. Αφήνουμε να σταθεί για 10′ και, στη συνέχεια, το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Για τη σύνθεση της σαλάτας μας, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το dressing.

Για το dressing:

Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για το dressing μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...