Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια από κολοκύθι με Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ

Μερίδες

2

Χρόνος Εκτέλεσης

25'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 200γ Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ 5%
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 3 ψιλοκομμένα κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό
  • 5 κολοκυθάκια (διαφόρων μεγεθών)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Καβουρντισμένο λευκό σουσάμι & μαυροσούσαμο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Αυτά τα Χριστούγεννα εντυπωσιάζουμε τους αγαπημένους μας με ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο – ορεκτικό από κολοκυθάκια και στραγγιστό γιαούρτι!

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί, τα αλείβουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα, το μαϊντανό, το αλάτι και το δυόσμο.
Τοποθετούμε το μίγμα γιαουρτιού σε κορνέ (σακούλα) ζαχαροπλαστικής.
Όταν κρυώσουν τα κολοκυθάκια, προχωράμε στο γέμισμα των δέντρων: ξεκινάμε με μία βάση κολοκυθιού και δημιουργούμε layers γιαουρτιού και κολοκυθιών εναλλάξ. Βάζουμε πάνω μια οδοντογλυφίδα αστεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...