Χωριάτικη Τάρτα με Ελιές, Πιπεριά Φλωρίνης και Βασιλικό

Μερίδες

6

Χρόνος Εκτέλεσης

90'

Βαθμός Δυσκολίας

Απαιτητικό

Υλικά

Για το ζυμάρι:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 μεγάλες ελιές μαύρες ή ½ κ.σ. πάστα ελιάς
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κ.σ.ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι για τον πάγκο εργασίας

Για τη γέμιση:

  • 3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης χωρίς σπόρους κομμένες στα τέσσερα
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ
  • 1 φλιτζάνι Φέτα ΜΕΒΓΑΛ θρυμματισμένη
  • 4 κ.σ. Φρέσκο Γάλα ΜΕΒΓΑΛ 3,7%
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ζυμάρι:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτισε ένα μπολ και κάνουμε μία λακούβα στη μέση. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. νερό. Προσθέτουμε το μείγμα και τις ελιές στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας. Ζυμώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για άλλα 5 λεπτά. Καλύπτουμε το ζυμάρι μας με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30’. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πλάστη και την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι 22 εκ., έτσι ώστε να καλύπτει τη βάση και τα τοιχώματα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και παγώνουμε για 20’.

Για τη σύνθεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 15 λεπτά. Τοποθετούμε τις κομμένες πιπεριές στην σχάρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις τοποθετούμε σε μία σακουλίτσα και τις αφήνουμε για 10’. Έπειτα, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο, στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε λίγο ρύζι ή λίγα όσπρια για βαρίδι.Ψήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά, αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C. Χτυπάμε στο μίξερ το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ για να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη Φέτα ΜΕΒΓΑΛ, τα αυγά και το Φρέσκο Γάλα ΜΕΒΓΑΛ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές και τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...