- Επιδόρπια, Λευκό Γιαούρτι, Σνάκ
- Εύκολο
6
90'
Απαιτητικό
Για το ζυμάρι:
Για τη γέμιση:
Για το ζυμάρι:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτισε ένα μπολ και κάνουμε μία λακούβα στη μέση. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. νερό. Προσθέτουμε το μείγμα και τις ελιές στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας. Ζυμώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για άλλα 5 λεπτά. Καλύπτουμε το ζυμάρι μας με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30’. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πλάστη και την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι 22 εκ., έτσι ώστε να καλύπτει τη βάση και τα τοιχώματα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και παγώνουμε για 20’.
Για τη σύνθεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 15 λεπτά. Τοποθετούμε τις κομμένες πιπεριές στην σχάρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις τοποθετούμε σε μία σακουλίτσα και τις αφήνουμε για 10’. Έπειτα, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο, στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε λίγο ρύζι ή λίγα όσπρια για βαρίδι.Ψήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά, αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C. Χτυπάμε στο μίξερ το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ για να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη Φέτα ΜΕΒΓΑΛ, τα αυγά και το Φρέσκο Γάλα ΜΕΒΓΑΛ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές και τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
2391 059 159