Γρήγορο Ψωμί Ολικής Άλεσης με Γιαούρτι

Μερίδες

8

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ
  • 1 ½ φλιτζάνι Φρέσκο Γάλα ΜΕΒΓΑΛ 3,5%
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή και αφράτη ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε για 5 λεπτά για να αφρατέψει. Της δίνουμε σφαιρικό σχήμα και, έπειτα, την πατάμε ελαφρά στην κορυφή να ισιώσει. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένη λαμαρίνα και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά την επιφάνεια με βαθιές χαρακιές. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι στην επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Αφήνουμε το ψωμί μας στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει καλά.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...