Αβγόφετες με γιαούρτι και φράουλες

Μερίδες

4

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2% ΜΕΒΓΑΛ
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μέλι και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι (προαιρετικά)
  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • 4 φράουλες κομμένες σε ροδέλες

 

        Cook’s tip 

  • Μπορούμε να φυλάξουμε τις αβγόφετες  που περίσσεψαν σε αεροστεγές δοχείο στο  ψυγείο ως και 2 ημέρες.
  • Μπορούμε να τις ζεστάνουμε ξανά στον φούρνο.

     Doctor’s tip

  • Το ψωμί ολικής έχει διατροφικά πλεονεκτήματα όπως: βιταμίνες Ε, Β1, Β2. φυτικά λιπαρά οξέα Ω6, Ω3 και φυτικές στερόλες.

Εκτέλεση

  • Total Time: 20′  /  4 μερίδες  /  Prep Time: 5′  /  Cook Time: 15′
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αβγό, την κανέλα, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού (αν το επιλέξουμε)  μέχρι να ενωθούν καλά και να μοιάζει με κρέμα.
  2. Ρίχνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι την κρέμα στο ψωμί και από πάνω τις φράουλες.
  3. Ψήνουμε για περίπου 10 με 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  4. Απολαμβάνουμε αμέσως με λίγο επιπλέον μέλι από πάνω.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε με αγάπη από την ομάδα  I cook to Heal που αποτελείται από τις  bloggers Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου  -ιατρό, παθολόγο- διαβητολόγο- και Εύη Γεωργακοπούλου -καθηγήτρια και επιχειρηματία στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης -.

Share

Δείτε ακόμη...

Meiosi_timwn