Ανθότυρο παρφέ με κεράσια

Μερίδες

4

Χρόνος Εκτέλεσης

135´

Βαθμός Δυσκολίας

Απαιτητικό

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες:

    • 150 γρ. ανθότυρο ΜΕΒΓΑΛ
    • 2 κ.σ. μέλι
    • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ΜΕΒΓΑΛ
    • 1 κ.σ.  ξύσμα λεμονιού
    • 2 – 3 σταγόνες  εκχύλισμα αμυγδάλου
    • ½ φλιτζάνι κεράσια χωρίς κουκούτσι σε φέτες
    • 1 κ.σ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς, σε φέτες
    • Μερικά ακόμα κεράσια για το σερβίρισμα
    • Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα  για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
    • Βάζουμε τα υλικά εκτός από τα κεράσια και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύοντάς το θα γίνει μια απαλή βελούδινη κρέμα.

Για την διακόσμηση:

  • Σε 4 ποτηράκια τοποθετούμε την κρέμα σε στρώσεις εναλλάξ με φρέσκα κεράσια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  • Γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και επιπλέον κεράσια πριν το σερβίρουμε.

Εκτέλεση

  • Cook’s tip
  • Αυτό το γλυκό μπορεί να γίνει με μούρα αντί για κεράσια.
  • Πολλά μούρα θα συνδυάζονταν καλύτερα με άρωμα βανίλιας αντί για εκχύλισμα αμυγδάλου, οπότε μη διστάσετε να τα αντικαταστήσετε. Δοκιμάστε μπλούμπερις ή ράσμπερις.

 

  • Doctor’s tip
  • Αν έχουμε πρόβλημα με το σάκχαρό μας αντικαθιστούμε το μέλι με σταγόνες στέβια.
  • Προσθέτουμε όσες σταγόνες χρειάζονται ώστε να επιτύχουμε την επιθυμητή γλυκύτητα.

Η συνταγή δημιουργήθηκε με αγάπη από την ομάδα  I cook to Heal που αποτελείται από τις  bloggers Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου  -ιατρό, παθολόγο- διαβητολόγο- και Εύη Γεωργακοπούλου -καθηγήτρια και επιχειρηματία στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης -.

Share

Δείτε ακόμη...

Meiosi_timwn