Ζεστή σοκολάτα light

Μερίδες

1

Χρόνος Εκτέλεσης

5'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

    • 250 γρ. φυτικό ρόφημα βρώμης ΜΕΒΓΑΛ
    • 1 1/2 κ.γ. άγλυκη σκόνη κακάο
    • 1–2 κ.γ. στέβια σε κρυσταλλική μορφή σε αναλογία όγκου 1:1 με τη ζάχαρη
    • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 1/4 κ.γ. κανέλα
    • ελάχιστο αλάτι

     

    • Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
    • Όσο ζεσταίνουμε το γάλα, ανακατεύουμε απαλά το μείγμα και βράζουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί .
    • Τοποθετούμε το μείγμα στην αγαπημένη μας κούπα και σερβίρουμε.

Εκτέλεση

  • Cook’s tip Μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο πιπέρι καγιέν και να δώσουμε μια πικάντικη νότα.
  • Doctor’s tipΗ στέβια έχει χαρακτηριστεί από τους αρμόδιους φορείς ως ασφαλής γλυκαντική ουσία. Η θερμιδική της αξία είναι πολύ χαμηλή. Υπάρχει σε διάφορες μορφές: υγρή ή κρυσταλλική.  Στην περίπτωση της υγρής στέβιας συνήθως αναλογούν 5 σταγόνες σε 1 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη. Για την κρυσταλλική στέβια αναφέρεται συνήθως στη συσκευασία 1:1, 1:3 ή 1:5. Αυτό σημαίνει ότι 1 όγκος στέβιας αποδίδει την ίδια γλυκύτητα με 1 ή  3 ή 5 όγκους ζάχαρης αντίστοιχα

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε με αγάπη από την ομάδα  I cook to Heal που αποτελείται από τις  bloggers Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου  -ιατρό, παθολόγο- διαβητολόγο- και Εύη Γεωργακοπούλου -καθηγήτρια και επιχειρηματία στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης -.

Share

Δείτε ακόμη...

Meiosi_timwn