Τυροπιτάκια με Ζύμη Κουρού

Μερίδες

3

Χρόνος Εκτέλεσης

40'

Βαθμός Δυσκολίας

Απαιτητικό

Υλικά

ΥΛΙΚΑ:

ΖΥΜΗ

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5% ΜΕΒΓΑΛ
  • 75 γρ. βούτυρο αγελαδινό ΜΕΒΓΑΛ
  • 90 γρ. ηλιέλαιο
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονό του
  • 2 κ.ς. τριμμένο κεφαλοτύρι ΜΕΒΓΑΛ
  • 1 κ.γ. μπεικιν
  • αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο

ΓΕΜΙΣΗ

  • 125 γρ. φέτα ΜΕΒΓΑΛ  σπασμένη με το χέρι
  • 60 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ΜΕΒΓΑΛ
  • 1 αυγό
  • πιπέρι

ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ

  • 1 κρόκο αυγού

μαύρο σουσάμι και παπαρουνοσπορος

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

Τοποθετούμε το αγελαδινό βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα να λιώσει και το αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο , το στραγγιστό γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το αλάτι και το φρέσκο πιπέρι. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεικιν και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αυγό, το  πιπέρι, την σπασμένη φέτα και το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη περίπου 20 γραμμαρίων. Πατάμε με το χέρι μας να ανοίξουν καλά και να έχουμε μικρά δισκάκια ζύμης. Βάζουμε λίγο γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε τις άκρες. Πατάμε με ένα πιρούνι τις ενώσεις ώστε να μην ανοίξουν τα τυροπιτάκια. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε τα τυροπιτάκια.  Αραιώνουμε τον κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε με  πινέλο. Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και παπαρουνοσπορο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε με αγάπη από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδαςπου αποτελείται από επαγγελματίες μάγειρες και επιχειρηματίες στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης.

Share

Δείτε ακόμη...

Meiosi_timwn