Αλμυρό Κέικ με ΜΕΒΓΑΛ Φέτα

Μερίδες

6

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

  • 2 αυγά μεσαία
  • 200 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό
  • 65 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Φέτα
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. ξερός δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό και το ελαιόλαδο λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τη ΜΕΒΓΑΛ Φέτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ 30×15 εκ., την πασπαλίζουμε με αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα
  6. Ψήνουμε στους 170°C αέρα για περίπου 80 λεπτά.
  7. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.
Share

Δείτε ακόμη...