Blueberry Muffins με ΜΕΒΓΑΛ Ανθότυρο

Μερίδες

6

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 120 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά μεσαία
  • 70 γρ. ΜΕΒΓΑΛ ανθότυρο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 55 ml γάλα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 195 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα φρέσκα μύρτιλα
  • 1 κ.σ. αλεύρι για τα μύρτιλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180⁰C βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το ΜΕΒΓΑΛ Ανθότυρο θρυμματισμένο, το ελαιόλαδο, το γάλα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα μικρό μπολ αλευρώνουμε τα μύρτιλα με 1 κσ αλεύρι κι έπειτα τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ απαλά.
  6. Τοποθετούμε 6 θήκες για muffins σε μια φόρμα για muffins και ισο-μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30΄
Share

Δείτε ακόμη...