Σοκολατάκια Καρδιά με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%

Μερίδες

22

Χρόνος Εκτέλεσης

10'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 100 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα
  • 150 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό %
  • 2-3 κ.σ. μέλι
  • 150 γρ. σοκολάτα (μαύρη ή γάλακτος)
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα σμέουρα, το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2% και το μέλι στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μέλι, αν χρειάζεται.
  2. Με ένα κουταλάκι, βάζουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς. Βάζουμε τη φόρμα σιλικόνης στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σφίξουν καλά.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (σε διαστήματα των 20 δευτερολέπτων), ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία.
  4. Ξεφορμάρουμε τις καρδιές και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βουτάμε κάθε καρδιά στη λιωμένη σοκολάτα. Τινάζουμε την περίσσεια σοκολάτα και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη
Share

Δείτε ακόμη...