Dubai Cream με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%

Μερίδες

1

Χρόνος Εκτέλεσης

40'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

Για το τραγανό κανταΐφι:

  • 150 γρ. κανταΐφι
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα Οικογενειακού-φιστικιού:

  • 300 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%
  • 50 γρ. μέλι
  • 150 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα
  • 60 γρ. άλειμμα από φιστίκια Αιγίνης

Για την γκανάζ σοκολάτας:

  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 150 ml φρέσκο γάλα

Για το γαρνίρισμα:

  • Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Προετοιμασία της βάσης από κανταΐφι:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά.
  2. Ψήνουμε για 15–20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Προετοιμασία της κρέμας γιαουρτιού-φιστικιού:

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλέθουμε τα φιστίκια μέχρι να γίνουν ψιλά κομμάτια (όχι πάστα).
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%, το μέλι, τα αλεσμένα φιστίκια, το άλειμμα φιστικιού και το τραγανό κανταΐφι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προετοιμασία της γκανάζ σοκολάτας:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι ζεστό αλλά να μην βράσει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε για 1 λεπτό. Έπειτα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.

Συναρμολόγηση του γλυκού:

  1. Μοιράζουμε σε 4 ποτήρια τα μείγματα εναλλάξ σε στρώσεις
  2. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
  3. Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθούν οι υφές και να ενωθούν οι γεύσεις.
Share

Δείτε ακόμη...