Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε για 15–20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Προετοιμασία της κρέμας γιαουρτιού-φιστικιού:
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλέθουμε τα φιστίκια μέχρι να γίνουν ψιλά κομμάτια (όχι πάστα).
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%, το μέλι, τα αλεσμένα φιστίκια, το άλειμμα φιστικιού και το τραγανό κανταΐφι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προετοιμασία της γκανάζ σοκολάτας:
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι ζεστό αλλά να μην βράσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε για 1 λεπτό. Έπειτα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Συναρμολόγηση του γλυκού:
Μοιράζουμε σε 4 ποτήρια τα μείγματα εναλλάξ σε στρώσεις
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθούν οι υφές και να ενωθούν οι γεύσεις.
Χρησιμοποιούμε cookies για να αντλήσουμε πληροφορίες ώστε να σας δώσουμε τη βέλτιστη πλοήγηση στο διαδικτυακό μας τόπο. Αν συνεχίσετε την περιήγηση, θεωρούμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτή την πρακτική. Σας ευχαριστούμε!OkΠολιτική Cookies