Πλένουμε και στεγνώνουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Αφαιρούμε τα καπάκια και το εσωτερικό από τις ντομάτες με ένα κουταλάκι, ψιλοκόβουμε και το κρατάμε στην άκρη. Αφαιρούμε τα καπάκια και τα σπόρια και από τις πιπεριές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κσ ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το καρότο, το ρύζι και σωτάρουμε για 1-2′.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την ψίχα από τις ντομάτες, τις σταφίδες και το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ταψί, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο. Ισομοιράζουμε τη γέμιση και καπακώνουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στο ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε.
Αραιώνουμε τον πελτέ σε λίγο νερό και περιχύνουμε το φαγητό. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε λίγο ακόμα νερό για να ψηθούν οι πατάτες.
Ψήνουμε για 60-70′ στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να αντλήσουμε πληροφορίες ώστε να σας δώσουμε τη βέλτιστη πλοήγηση στο διαδικτυακό μας τόπο. Αν συνεχίσετε την περιήγηση, θεωρούμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτή την πρακτική. Σας ευχαριστούμε!OkΠολιτική Cookies