Κριθαρότο με Ντομάτα & ΜΕΒΓΑΛ Φέτα

Μερίδες

2

Χρόνος Εκτέλεσης

25'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κριθαράκι
  • 7-8 ντοματίνια , κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • ½ κγ ρίγανη ξερή
  • ½ κγ βασιλικός ξερός
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 80 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Φέτα, θρυμματισμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • φρέσκος βασιλικός, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι & πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  2. Ρίχνουμε το κριθαράκι και το καβουρδίζουμε ελαφρώς για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύοντας καλά.
  4. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά και να γίνει κρεμώδες (περίπου 10-12 λεπτά).
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ΜΕΒΓΑΛ Φέτα.
  7. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε ζεστό με έξτρα ελαιόλαδο, τριμμένη φέτα και φρέσκο βασιλικό.
Share

Δείτε ακόμη...