Mac n’ Cheese (Γάλα-Cheddar-Τυρί & Mozzarella)

Μερίδες

6

Χρόνος Εκτέλεσης

15’

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

  • ΥΛΙΚΑ:
    • 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
    • 600 γρ. φρέσκο γάλα ΜΕΒΓΑΛ πλήρες
    • 50 γρ. αλεύρι
    • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό ΜΕΒΓΑΛ
    • 1 κ.ς. μουστάρδα
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 250 γρ. Cheddar σε φέτες ΜΕΒΓΑΛ
    • 100 γρ. Mozzarella σε φέτες ΜΕΒΓΑΛ
    • 2 φέτες ψίχα ψωμιού
    • 50 γρ. τριμμένο τυρί ΜΕΒΓΑΛ
    • 1 κ.γ. εστραγκόν ξερό (προαιρετικά)
    • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
    • 20 γρ. βαλσαμικό ξύδι
    • 60 γρ. ελαιόλαδο
    • λίγο μουστάρδα

Εκτέλεση

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και αλατίζουμε. Βράζουμε το μακαρονάκι μας 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφετε στη συσκευασία του. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ΜΕΒΓΑΛ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε λίγο το αλεύρι να γίνει ξανθό και προσθέτουμε το φρέσκο γάλα ΜΕΒΓΑΛ, την μουστάρδα και με σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς, ουσιαστικά κάνουμε μια μπεσαμελ. Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μια μια τις φέτες από το cheddar και τη mozzarella ΜΕΒΓΑΛ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στραγγίζουμε τα μακαρονάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας πολύ καλά.Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος μεταφέρουμε όλο το μείγμα και το στρώνουμε κουνώντας το. Τρίβουμε την ψίχα του ψωμιού και ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί ΜΕΒΓΑΛ και το εστραγκόν και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 5-6 λεπτά.  Σερβίρουμε σε πιάτα και αρωματίζουμε με καπνιστή πάπρικα

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε με αγάπη από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδαςπου αποτελείται από επαγγελματίες μάγειρες και επιχειρηματίες στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης.

Share

Δείτε ακόμη...

Meiosi_timwn