Μηλόπιτα με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό

Μερίδες

10

Χρόνος Εκτέλεσης

20

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

 

  • 5 μήλα στάρκιν (2 τριμμένα και 3 για την επιφάνεια του κέικ)
  • 2 αυγά μεσαία
  • 130 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%
  • 80 ml Ελαιόλαδο
  • 130 γρ. μέλι
  • 260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Μία πρέζα αλάτι

Για το Κραμπλ

  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 30 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. μέλι
  • 20 ml ελαιόλάδο
  • 70 γρ. βρώμη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα δύο αυγά και προσθέτουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  2. Προσθέτουμε τα δύο τριμμένα μήλα, τα ψιλοκομμένα καρύδια, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και την βανιλίνη και ανακατεύουμε.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά ώστε να ενσωματωθεί, αλλά χωρίς να δουλέψουμε πολύ το μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα στην οποία έχουμε στρώσει στον πάτο λαδόκολλα, στρώνουμε την επιφάνεια και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Ετοιμάζουμε το crumble. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το crumble και έπειτα το απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ
  7. Στρώνουμε την επιφάνεια του κέικ με μήλο κομμένο σε φέτες (περίπου 3 μήλα).
  8. Πασπαλίζουμε με λίγο μέλι την επιφάνεια και ψήνουμε το κέικ στους 180 °C για περίπου 1 ώρα.
Share

Δείτε ακόμη...