Μπιφτέκια λαχανικών με ΜΕΒΓΑΛ Φέτα

Μερίδες

6

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κολοκύθι, τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό μεσαίο
  • 200 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Φέτα
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 80 γρ βρώμη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180⁰C βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε για λίγο να σωθούν τα υγρά.
  4. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  5. Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό, προσθέτουμε τη ΜΕΒΓΑΛ Φέτα θρυμματισμένη, τη βρώμη, το μαϊντανό, το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  6. Ιδανικά βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να σφίξει λίγο το μείγμα.
  7. Πλάθουμε τα μπιφτέκια λαχανικών και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C βαθμούς στον αέρα για 30-40′.
Share

Δείτε ακόμη...