Ελαφρύ Παστίτσιο με μπεσαμέλ με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%

Μερίδες

12

Χρόνος Εκτέλεσης

90'

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

Για τον κιμά:

  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη ή ντοματάκια κονκασέ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη

Για τα μακαρόνια:

  • 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο λεπτά
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένη Μυζήθρα

Για την μπεσαμέλ με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60γρ. αλεύρι
  • 750 ml ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα
  • 300 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

ΜΕΒΓΑΛ Τυρί Τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τον κιμά:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά κοτόπουλου μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε και το καρότο και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το νερό, την κανέλα, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά αλλά να μη στεγνώσει.

Για τα ζυμαρικά:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Για την μπεσαμέλ με Οικογενειακό 2%:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.

Για το στήσιμο του Πατσίτσιου:

  1. Σε ένα λαδωμένο πυρέξ, απλώνουμε τα ζυμαρικά στη βάση και προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα και το 1/3 από την κρέμα Οικογενειακό. Ανακατεύουμε να πάει παντού.
  2. Στρώνουμε από πάνω τον κιμά.
  3. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο Μεβγάλ.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 35-40′ λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  5. Αφήνουμε το παστίτσιο να σταθεί λίγο πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
Share

Δείτε ακόμη...