Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά κοτόπουλου μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και το καρότο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το νερό, την κανέλα, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά αλλά να μη στεγνώσει.
Για τα ζυμαρικά:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Για την μπεσαμέλ με Οικογενειακό 2%:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.
Για το στήσιμο του Πατσίτσιου:
Σε ένα λαδωμένο πυρέξ, απλώνουμε τα ζυμαρικά στη βάση και προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα και το 1/3 από την κρέμα Οικογενειακό. Ανακατεύουμε να πάει παντού.
Στρώνουμε από πάνω τον κιμά.
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο Μεβγάλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 35-40′ λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε το παστίτσιο να σταθεί λίγο πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
Χρησιμοποιούμε cookies για να αντλήσουμε πληροφορίες ώστε να σας δώσουμε τη βέλτιστη πλοήγηση στο διαδικτυακό μας τόπο. Αν συνεχίσετε την περιήγηση, θεωρούμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτή την πρακτική. Σας ευχαριστούμε!OkΠολιτική Cookies