Πασχαλινά Κουλουράκια με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό

Μερίδες

35

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό (συν 1 αυγό με 1 κ.γ. νερό για το άλειμμα)
  • 100 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό
  • 50 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού (από 1 πορτοκάλι)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αυγό, το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ετοιμάζουμε τα στερεά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Ζυμώνουμε τη ζύμη: Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν τυχόν χρειάζεται, προσθέτουμε 10-20 γρ. επιπλέον αλεύρι.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης (περίπου 20 γρ.), τις πλάθουμε σε λεπτά κορδόνια και σχηματίζουμε πλεξούδες, σαλιγκάρια ή άλλα κλασικά σχέδια.
  5. Αλείφουμε και ψήνουμε: Αλείφουμε τα κουλουράκια με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν: Τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς και να γίνουν πιο τραγανά. Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο για να παραμείνουν τραγανά.
Share

Δείτε ακόμη...