Αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αυγό, το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ετοιμάζουμε τα στερεά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη: Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν τυχόν χρειάζεται, προσθέτουμε 10-20 γρ. επιπλέον αλεύρι.
Πλάθουμε τα κουλουράκια: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης (περίπου 20 γρ.), τις πλάθουμε σε λεπτά κορδόνια και σχηματίζουμε πλεξούδες, σαλιγκάρια ή άλλα κλασικά σχέδια.
Αλείφουμε και ψήνουμε: Αλείφουμε τα κουλουράκια με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Αφήνουμε να κρυώσουν: Τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς και να γίνουν πιο τραγανά. Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο για να παραμείνουν τραγανά.
Χρησιμοποιούμε cookies για να αντλήσουμε πληροφορίες ώστε να σας δώσουμε τη βέλτιστη πλοήγηση στο διαδικτυακό μας τόπο. Αν συνεχίσετε την περιήγηση, θεωρούμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτή την πρακτική. Σας ευχαριστούμε!OkΠολιτική Cookies