Πιτάκια με ΜΕΒΓΑΛ Φέτα

Μερίδες

8

Χρόνος Εκτέλεσης

50'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη ζύμη:
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 120 ml χλιαρό νερό
  • 80 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
  • 170 γρ. ΜΕΒΓΑΛ φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.σ. άνηθος
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό, το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.
  2. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο για 8-10 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ΜΕΒΓΑΛ φέτα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8-10 ίσα μέρη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με ένα πλάστη κάθε κομμάτι σε λεπτό στρογγυλό φύλλο.
  6. Απλώνουμε λίγη από τη γέμιση στη ζύμη κι έπειτα διπλώνουμε τη ζύμη γυρνώντας περιμετρικά τις άκρες προς τα μέσα. Γυρνάμε ανάποδα και περνάμε με τον πλάστη.
  7. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  8. Ψήνουμε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα.
Share

Δείτε ακόμη...