Pizza με ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένο Τυρί & Φέτα

Μερίδες

2

Χρόνος Εκτέλεσης

3,5h

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 300 γρ. αλεύρι για πίτσα
  • 5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ξηρή μαγιά
  • 180 ml παγωμένο νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σπιτική σάλτσα ντομάτας:
  • 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
Για την επικάλυψη:
  • σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 80 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένο Τυρί
  • Λίγη θρυμματισμένη ΜΕΒΓΑΛ Φέτα
  • 5-6 ροδέλες πράσινη πιπεριά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)
  • φύλλα βασιλικού (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  3. Καλύπτουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 2-2,5 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί.
  4. Πατάμε τη ζύμη να φύγει ο αέρας και μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, κόβουμε σε δύο ίσα μέρη τα οποία πλάθουμε ελαφρά και καλύπτουμε με πετσέτα.
  5. Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν για 30’ μέχρι να διπλασιαστούν.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  7. Ανοίγουμε την κάθε ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε λεπτό στρογγυλό σχήμα (πάχος 3-5 mm) και τις μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  8. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας.
  9. Προσθέτουμε τις ροδέλες πιπεριάς.
  10. Προσθέτουμε το ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένο Τυρί, τη ΜΕΒΓΑΛ Φέτα και λίγο ελαιόλαδο.
  11. Ψήνουμε για 15-18 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  12. Σερβίρουμε προσθέτοντας φύλλα βασιλικού και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  13. Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Share

Δείτε ακόμη...