Ψητά ροδάκια με κεφίρ

Μερίδες

4

Χρόνος Εκτέλεσης

16'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

Για τα ψητά ροδάκινα:

  • 3 μεγάλα ροδάκινα κομμένα στα 4
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Για το ντρέσινγκ με κεφίρ:

  • 1 1/3 φλιτζάνι κεφίρ ΜΕΒΓΑΛ με γεύση ροδάκινο
  • 4–5 ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου
  • 1 σταγόνα εσάνς πικραμύγδαλο
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
  • 2 κ.σ. τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και τα ροδάκινα. Ψήνουμε για 3΄. Γυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμη 2΄. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη. Σερβίρουμε τα ροδάκινα με το ντρέσινγκ από κεφίρ, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και φυλλαράκια δυόσμου.

Η συνταγή δημιουργήθηκε με αγάπη από την ομάδα  I cook to Heal που αποτελείται από τις  bloggers Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου  -ιατρό, παθολόγο- διαβητολόγο- και Εύη Γεωργακοπούλου -καθηγήτρια και επιχειρηματία στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης -.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...