Quesadillas με Κοτόπουλο & ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένο Τυρί

Μερίδες

5

Χρόνος Εκτέλεσης

35'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση
  • 2–3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένο Τυρί
  • 4–6 τορτίγιες (ανάλογα το μέγεθος)
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε 6–8 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά.
  3. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές στο τηγάνι.
  4. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4–5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Στη μισή επιφάνεια κάθε τορτίγιας πασπαλίζουμε με ΜΕΒΓΑΛ Τυρί Τριμμένο και βάζουμε λίγη γέμιση κοτόπουλου και λαχανικών.
  7. Κλείνουμε την πίτα σαν μισοφέγγαρο και ψήνουμε σε τοστιέρα μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η τορτίγια.
  8. Κόβουμε στη μέση και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  9. Προαιρετικά: συνοδεύουμε με σος με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό ή guacamole.
Share

Δείτε ακόμη...