Ratatouille Λαχανικών με ελαφριά μπεσαμέλ από ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%

Μερίδες

4

Χρόνος Εκτέλεσης

90'

Βαθμός Δυσκολίας

Απαιτητικό

Υλικά

  • Για το ratatouille:
    • 2-3 Κολοκυθάκια
    • 2 Μελιτζάνες
    • 2-3 Πατάτες
    • 1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. πελτές
    • 2-3 ντομάτες τριμμένες
    • 1 πρέζα ζάχαρη καστανή
    • 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
    • 50 γρ. ΜΕΒΓΑΛ φέτα θριμματισμένη
    • Αλάτι πιπέρι
    • Λίγο ελαιόλαδo
  • Υλικά για την light μπεσαμέλ με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό  2%
    • 500 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%
    • 2 αυγά
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 60 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  2. Πλένουμε καλά, στεγνώνουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Στεγνώνουμε με χαρτό κουζίνας και προσθέτουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε ελαφρά.
  3. Στρώνουμε τις ροδέλες τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα πυρέξ, εναλλάσσοντας τα λαχανικά. Ψήνουμε για 30’ τα λαχανικά στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  4. Ζεσταίνουμε 2κς ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τον ξερό βασιλικό και αλάτι-πιπέρι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  5. Περιχύνουμε τα λαχανικά με την κόκκινη σάλτσα, προσθέτουμε τη θριμματισμένη φέτα.
  6. Περιχύνουμε με την ελαφριά κρέμα από Οικογενειακό ΜΕΒΓΑΛ 2% το οποίο έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας το Οικογενειακό ΜΕΒΓΑΛ 2%, δύο αυγά, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πιπέρι και το τριμμένο τυρί ΜΕΒΓΑΛ.
  7. Ψήνουμε για περίπου 60’ στους 200 βαθμούς στον αέρα έχοντας σκεπασμένο το πυρέξ με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 45 λεπτά, να μελώσει το φαγητό και να πάρει ωραίο χρώμα επιφάνεια.
Share

Δείτε ακόμη...