Σουβλάκια Χοιρινά ή Κοτόπουλο με Μαρινάδα με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%

Μερίδες

16

Χρόνος Εκτέλεσης

50'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 250 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. θυμάρι ξερό
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Ετοιμασία μαρινάδας

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το κύμινο, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

  1. Μαρινάρισμα κρέατος

Αλείφουμε τα σουβλάκια χοιρινού ή κοτόπουλου με τη μαρινάδα. Μασαζάρουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια από τη μαρινάδα. Ιδανικά τοποθετούμε στο ψυγείο καλυμμένα με μεμβράνη για τουλάχιστον 1 ώρα για να απορροφήσει το κρέας τις γεύσεις.

  1. Ψήσιμο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 15-20 λεπτά από την κάθε πλευρα, ή μέχρι να ψηθεί σωστά το κρέας, γυρίζοντάς τα μία φορά στη μέση του χρόνου.

  1. Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, συνοδεύοντάς τα με πίτες, σαλάτα, πατάτες και τζατζίκι με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%.

Share

Δείτε ακόμη...